عملکرد سیستم هشدار نقاط کور و تاثیر آن در جلوگیری از تصادفات

سیستم هشدار نقاط کور

فهرست مطالب

رانندگی در شرایط پرچالش امروزی با جاده‌های شلوغ و پرترافیک و نقاط کوری که ممکن است رانندگان را با خطراتی مواجه کند، به یک موضوع تنش‌زا و خطرآفرین تبدیل شده است. نقاط کور مناطقی از اطراف خودرو را در بر می‌گیرند که راننده دید مستقمی نسبت به آنها ندارد و می‌توانند به موقعیت‌هایی خطر آفرین تبدیل شوند.

در این میان، با پیشرفت تکنولوژی راهکارهایی برای کنترل بیشتر رانندگان بر محیط اطراف خود ارائه شده است. رادار نقطه کور یا BSD را به عنوان یکی از نمونه‌های بارز این راهکارها می‌توان به شمار آورد. BSD در قالب یک سیستم ایمنی نوین، رانندگان را قادر می‌سازد تا به سلامت از این نقاط کور عبور کنند. در این سیستم رادار یا حسگرهای فراصوتی تعبیه شده‌اند که باعث می‌شوند راننده بتواند به راحتی خودروها و سایر اشیاء موجود در نقاط کور را تشخیص دهد و این کار با ارسال هشدار به راننده انجام می‌گیرد. در ادامه این مطلب، به شرح بیشتری از موضوع عملکرد سیستم هشدار نقاط کور و تاثیر آن در جلوگیری از تصادفات خواهیم پرداخت.

سیستم هشدار نقاط کور (BSD) چیست؟

سیستم BSD (Blind Spot Detection) یا هشدار نقاط کور خودرو، یک فناوری نوین در صنعت خودروسازی است. نقاط کور شامل دو طرف کناری و عقب خودرو می‌شود که راننده نسبت به آنها دید محدودی دارد. نبود دید کافی به این نقاط به ویژه در هنگام تغییر لاین می‌تواند به عنوان عاملی زمینه‌ساز در تصادفات تلقی گردد.

سیستم BSD خودرو

دید راننده شامل مسافتی است که وی می‌تواند اشیاء را به خوبی دیده و تشخیص دهد. شرایط آب و هوایی و طراحی خودرو از جمله عواملی هستند که می‌توانند میزان دید راننده را تحت تاثیر قرار دهند. موقعیت قرارگیری مناسب آینه‌های بغل می‌تواند به عنوان یک عامل تاثیرگذار نقاط کور را تحت پوشش قرار دهد. با این حال، صرف تنظیم صحیح آینه‌های بغل نمی‌تواند برای پوشش نقاط کور کفایت کند. زیرا موقعیت آینه‌ها قابل تغییر بوده و نگاه مداوم به آنها چندان خوشایند نیست.

همین موضوع خودروسازان را بر آن داشته تا در راستای پوشش بیشتر نقاط کور توسط رانندگان و همچنین افزایش ایمنی خودرو و سرنشینان، از فناوری سیستم هشدار نقطه کور کمک بگیرند. سیستم‌ هشدار نقاط کور، با استفاده از دوربین، رادار و سنسورهای تعبیه شده، در تشخیص موانع اطراف خودرو به راننده کمک می‌کند. این سیستم با شناسایی موانع موجود در دو طرف کناری و عقب خودرو، سیگنالی به آینه‌های بغل خودرو ارسال کرده و از این طریق راننده را در جریان موانع قرار می‌دهد.

برخی از این سیستم‌ها مجهز به هشدار چرخش هستند و با تغییر لاین به سمت راست یا چپ، در صورت وجود خودرویی در نقاط کور راننده را مطلع می‌کنند.

انواع سیستم هشدار نقاط کور

سیستم هشدار نقاط کور معمولا در دو نوع وجود دارد که بسته به شرایطی در انواع خودروها به کار برده می‌شود. این دو نوع عبارتند از:

سیستم هشدار وجود مانع در نقطه کور خودرو

این سیستم در صورتی که موانعی در نقاط کور خودرو وجود داشته باشد، هشداری به صورت صوتی یا تصویری به راننده ارسال می‌کند. این سیستم نیز می‌تواند به هشدار چرخش تجهیز شود و هنگام تغییر لاین یا چرخش به چپ یا راست راننده را در جریان موانع موجود قرار دهد.

سیستم هشدار نقطه کور با فرمان اضطراری اتوماتیک

زمانی که راننده قصد چرخش به چپ یا راست را دارد یا می‌خواهد لاین خود را تغییر دهد، در صورت وجود موانع، سیستم هشدار نقاط کور فعال شده و کنترل فرمان و ترمز را به صورت خودکار به دست می‌گیرد و مانع از تغییر لاین یا چرخش خودرو می‌شود.

سیستم BSD چگونه عمل می‌کند؟

سیستم نقاط کور با استفاده از امواج رادار یا فراصوت، محیط اطراف خودرو را اسکن می‌کند. سپس در صورت تشخیص هر گونه شیئی در نقاط کور راننده، با ارسال هشدار صوتی یا تصویری راننده را در جریان قرار می‌دهد.

هشدار بصری معمولا در قالب یک چراغ هشدار در آینه‌های بغل یا روی داشبورد خودرو قابل مشاهده است. این چراغ‌ها که معمولا به رنگ قرمز یا زرد هستند، در مواقع هشدار یا به صورت چشمک زن یا ثابت فعال می‌شوند. هشدارهای صوتی نیز به شکل بوق یا زنگ طراحی می‌شوند و می‌توانند با توجه به فاصله یا سرعت موانع تغییر کنند.

سیستم هشدار نقاط کور در زمان خروج خودرو از موقهیت پارک نیز می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. بدین نحو که در صورت نزدیک شدن خودرویی به خودروی شما، با ارسال هشدار شما را مطلع می‌کنند.

سنسورهای سیستم BSD، با ارسال امواج و دریافت امواج برگشتی، عملیات تشخیص و شناسایی موانع موجود در نقاط کور را انجام می‌دهند. از دیگر قابلیت‌های این سیستم می‌توان به توانایی تشخیص رنگ سیاه آسفالت و رنگ سفید خط‌کشی‌های سطح جاده‌ها و خیابان‌ها اشاره کرد.

سیستم BSD چگونه کار می‌کند؟

 

مزایای سیستم نقاط کور کدامند؟

BSD با گسترش میدان دید راننده، میزان تسلط وی به رانندگی و موانع موجود را افزایش می‌دهد و تاثیر زیادی در کاهش تصادفات ناشی از تغییر لاین و چرخش به طرفین دارد. بنابراین در تامین ایمنی رانندگان و سرنشینان خودروها تاثیر بسزایی بر جای می‌گذارد. در ادامه به سایر مزایای استفاده از این سیستم در خودروها اشاره می‌کنیم:

افزایش ایمنی

این تکنولوژی با قابلیت پوشش نقاط کور اطراف خودرو از طریق سنسورها و رادارها، در صورت حضور خودروها در این نقاط، با ارسال هشدارها یا اعمال واکنش خودکار، راننده را نسبت به این موضوع آگاه می‌کند. از این رو، تاثیر زیادی در افزایش ایمنی در شرایط ترافیک داشته و از وقوع تصادفات در نواحی نقاط کور جلوگیری به عمل می‌آورد.

افزودن این سیستم به خودروها، با افزایش احساس امنیت و اطمینان در رانندگان، خطرات ناشی از وقوع تصادفات در نقاط کور را کاهش می‌دهد و تجربه یک رانندگی ایمن را برای راننده و سرنشینان رقم می‌زند.

افزایش اعتماد به نفس در رانندگان

سیستم هشدار نقاط کور، به عنوان یک کمک راننده عمل کرده و در مواقع تغیر لاین و سبقت، تجربه رانندگی ایمنی را برای راننده فراهم می‌کند و با بهبود عملکرد خودرو در این مواقع، اعتماد به نفس وی را افزایش می‌دهد. همچنین ارسال این هشدارها به راننده کمک می‌کند تا نحوه تصمیم‌گیری و عملکرد وی بهبود یافته و با اطمینان بیشتر در مسیر پیش برود.

رادار نقطه کور

کاهش استرس

حضور سیستم BSD، راننده را قادر می‌سازد تا با آرامش بیشتری در جاده‌ها رانندگی کند و بهترین واکنش را در مواقع ضرور از خود نشان دهد. این سیستم با کاهش استرس راننده، نقش موثری در ایجاد یک تجربه رانندگی مطلوب و ایمن بر جای می‌گذارد. همچنین با بهبود کیفیت رانندگی، ریسک ناشی از تصادفات مرتبط با نقاط کور را به حداقل می‌رساند.

سیستم هشدار نقاط کور چه کاربردهایی دارد؟

سیستم هشدار نقاط کور کاربردهای مفید بسیاری دارد که همگی می‌توانند کیفیت رانندگی و عملکرد راننده را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه به این کاربردها اشاره می‌کنیم:

تغییر لاین

در مواقع تصمیم به تغییر لاین، راننده می‌تواند قبل از اقدام از طریق این سیستم، نسبت به وجود یا عدم وجود خودروها در نقاط کور خود مطلع شود. این سیستم وجود هر گونه مانع در مسیر تغییر لاین را به صورت هوشمندانه تشخیص داده و در این مسیر به راننده کمک می‌کند.

سیستم BSD، با تشخیص خطر، به راننده هشدار می‌دهد تا پروسه تغییر لاین خود را به طور ایمن و با اطمینان بیشتری انجام دهد.

رانندگی در ترافیک

در شرایط ترافیک سنگین، سیستم هشدار نقاط کور، با ارسال هشدارهای به موقع، راننده را در جریان خودروها و موتوسیکلت‌های موجود در نقاط کور قرار می‌دهد. این سیستم با اعلام خطرات احتمالی، رانندگی در مسیر ترافیکی را برای راننده تسهیل می‌بخشد و با کاهش استرس و نگرانی، علاوه بر جلوگیری از وقوع تصادفات، این امکان را فراهم می‌آورد که راننده با اطمینان بیشتری در میان خودروها حرکت کند.

مزایای سیستم هشدار نقاط کور در خودروها

 

مواقع اقدام به سبقت

با کمک سیستم BSD، راننده می‌تواند پیش از اقدام به سبقت، از وجود خودروهای دیگر در نقاط کور خود باخبر شود. بنابراین به راننده کمک می‌کند با آگاهی از محیط اطراف خود، سبقت ایمنی داشته باشد.

هنگام رانندگی در شب

محدوده دید در شب به حداقل می‌رسد و امکان تشخیص نقاط کور توسط راننده به سختی انجام می‌گیرد. در این مواقع ارائه هشدارهای به موقع از طریق سیستم هشدار نقاط کور در شرایط نور کم، می‌تواند راننده را از قرار گرفتن در معرض خطرات مصون بدارد و امکان وقوع تصادفات ناشی از عدم دید در شب را به حداقل برساند.

بنابراین سیستم BSD، تاثیر زیادی در تامین امنیت راننده در شرایط نور کم و دید محدود دارد. همچنین احتمال وقوع حوادث رانندگی را به میزان زیادی کاهش می‌دهد.

نکاتی که در هنگام استفاده از سیستم BSD، بایستی مورد توجه قرار گیرد

از آنجایی که سیستم هشدار نقاط کور، به عنوان یک مکمل برای آینه‌های شما عمل می‌کند، بهتر است در هنگام استفاده از آن حتما نکاتی به شرح زیر را مد نظر قرار داشته باشید:

  • سیستم BSD، به تنهایی نمی‌تواند جایگزین آینه‌های خودرو شود و بایستی به عنوان یک تکنولوژی تکمیلی و مکمل مورد استفاده قرار گیرد.
  • با توجه به برخی از محدودیت‌های فنی موجود در این سیستم، ممکن است در همه شرایط نامطلوب آب و هوایی عملکرد مناسبی نداشته باشد.
  • از آنجایی که تشخیص نقاط کور در سیستم BSD، نیازمند زمان کوتاهی است، این احتمال وجود دارد که در سرعت‌های بالا، این تاخیر در تشخیص نقاط کور، اثربخشی لازم را نداشته باشد. بنابراین بهتر است در کنار استفاده از این سیستم، از ابزارهای دیگر ایمنی مانند دید مستقیم و آینه‌ها غافل نشوید.
  • در هنگام رانندگی در ترافیک سنگین، صرفا به استفاده از سیستم هشدار نقاط کور اکتفا نکنید.
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *